Eğitim iş kolundaki sendikaların reaksiyon gösterdiği Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı Sınavı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım günü gerçekleşti. Bir sendika öğretmenlerin yüzde 96’sının imtihana giriyor olmasının imtihanı onayladığı manasına gelmeyeceğini açıkladı. Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı İmtihanı hakkındaki gelişmeler merakla bekleniyor.
Kariyer Basamakları Yazılı İmtihanı (Uzman Öğretmenlik) İştiraki Nasıl Oldu ?
Eğitim iş kolundaki sendikaların kimi hususlarına yahut tümden karşı çıktığı Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı İmtihanı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. Türk Eğitim Sen Genel Lideri Talip Geylan tarafından yapılan açıklamada, “İptali istemiyle yargıya taşıdığımız konulara dair makul bir karar en kısa vakitte verilir ve bu sorun kökten çözülür” sözlerine yer verildi. Türk Eğitim-Sen Genel Lideri Talip Geylan, yarın gerçekleşecek olan Meslek Basamakları İmtihanı için öğretmenlere muvaffakiyetler dileyerek, MEB’e bir kez daha çağrı yaptı. Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenin tek bir adedinin dahi mağdur edilemeyeceğini öne süren Lider Geylan, “2005’ten beri gereksizliğini vurguladığımız, karşı durduğumuz, iptali için demokratik ve türel çabasını yürüttüğümüz Meslek Basamakları İmtihanı ikinci defa yapılacak. Öncelikle imtihana girecek meslektaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum. Ve Ulusal Eğitim Bakanlığına da bir davette bulunuyorum” dedi.
614 Bin Öğretmen Meslek Başvurusu Yaptı
“Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenden bir tanesi dahi mağdur edilemez” diyen Geylan, “Bir kere daha tabir ediyorum ki; Müracaat şartlarını taşıyan öğretmenlerin %96’sının imtihana giriyor olması, imtihanı onayladığı manasına gelmez. Bu iş imtihanla olmaz ! Uzman/Başöğretmenlik, hizmet yılı aslına nazaran belirlenmelidir. Dilerim, iptali istemiyle yargıya taşıdığımız konulara dair makul bir karar en kısa vakitte verilir ve bu sorun kökten çözülür” biçiminde konuştu (BSHA – Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı)